Produse si izolatii pentru case, cladiri nerezidentiale si industriale

Izolatii tehnologiceSaltele lamelare › Saltele lamelare Isover

 

SALTELE LAMELARE ISOVER

 

Proprietati
Proprietatile termo-fonoizolatoare ale produselor din vata de sticla rezulta din insasi tehnologia de realizare a lor: impaslitura obtinuta din fibre continue de material cu inglobarea unui volum foarte mare de aer intre ele, aer care este impiedicat sa circule liber. Acest ansamblu fibre-aer prezinta foarte bune proprietati izolatoare. Topitura de material este filata la 14000C in fibre cu grosimea de 4-5 microni, fibrele fiind aglomerate cu ajutorul unui liant, obtinandu-se un material cu o elasticitate deosebita.
 
Orice material (cu o anumita grosime si la o anumita diferenta de temperatura) este definit de conductivitatea termica - LAMDA - care reprezinta cantitatea de caldura exprimata in "W" transmisa printr-un mp din materialul respectiv cu o grosime de 1 m, timp de o ora, la diferenta de 1 grad intre suprafata sa interioara si cea exterioara. Acest coeficient intra in numitorul relatiei de dimensionare a rezistentei termice. Cu cat valoarea acestui coeficient este mai mica, cu atat proprietatile izolatoare sunt mai bune. Un coeficient redus se obtine prin utilizarea unui material de grosime mai mare.
 
Proprietatile termoizolatoare ale oricarui material fiind influentate de umiditatea acestuia, la punerea in opera a materialelor se vor respecta recomandarile producatorilor. Astfel se pot dispune bariere contra migratiei vaporilor catre interiorul constructiei, iar spre exterior se vor lasa spatii pentru aerisire.
 
Datorita structurii dense a fibrelor minerale si a permeabilitatii ridicate, vaporii de apa pot trece prin materialul termoizolator racindu-se fara a condensa.
 
Chiar in cazul unui condens produs in masa izolatoare, datorita rezistivitatii reduse la fluxul de aer al materialelor cantitatea de apa se evapora rapid in spatiile libere de circulatiea aerului catre exterior.
 
Structura vatei minerale ii confera acesteia proprietati fonoabsorbante foarte bune, pentru anumite intervale de frecventa. Sunetele percepute de urechea noastra se intind pe un interval al frecventelor cuprins intre 16 - 20000 Hz, zgomotele obisnuite desfasurandu-se in banda cuprinsa intre 100 - 4000 Hz.
 
Pentru a concepe o izolare fonica este necesara descompunerea sunetului (zgomotului) in benzi de frecventa, se poate obtine o atenuare corespunzatoare a zgomotului prin utilizarea unui sistem combinat din vata minerala si un material cu o densitate mare: metal, beton, zidarie din caramida sau placi duble din gips-carton.
 
Comportarea la actiunea focului
Vata minerala de sticla nu arde, nu intretine arderea, la temperaturi de peste 2500C avand insa loc o degradare a liantului. In functie de incarcatura termica dintr-o incapere se recomanda o anumita rezistenta la foc pentru peretii despartitori ce delimiteaza acel spatiu. Vata de sticla
 
 
Saltele rulate caserate cu folie de Al armata cu fibra de sticla pentru izolarea conductelor, retelelor de canalizare, rezervoarelor si a cazanelor.*La cerere produsul poate fi livrat cu latimea de 1000 mm.
 
 
Saltele rulate hidrofobizate caserate cu impaslitura din fibre de sticla de culoare neagra pentru pentru imbunatatirea coeficientului de absorbtie fonica.
 
 
Placi rigide caserate cu impaslitura din fibre de sticla de culoare neagra pentru imbunatatirea coeficientului de absorbtie fonica.
 
 
Pentru informatii suplimentare, oferte, preturi saltele lamelare isover va rugam sa ne contactati!