Produse si izolatii pentru case, cladiri nerezidentiale si industriale

Izolatii termiceIzolatii termo si fono Isover › Vata minerala bazaltica

 

VATA MINERALA BAZALTICA

 

Placa Isover din vata minerala bazaltica
 
Izolatie termica, acustica si antifoc pentru constructii civile si industriale unde izolatia nu este supusa la incarcari statice. Recomandata pentru izolatii la masarde, pereti despartitori, plafoane false.
 
Proprietati
Vata minerala bazaltica are ca principala materie prima roca bazaltica. Roca amestecata cu cocs si calcar, se topeste in cuptoare cupola la temperaturi de circa 1500º C.
 
Materialul topit este dirijat catre un mecanism cu roti care produce, prin viteza mare de rotatie fibre minerale cu un diametru mediu de 0,005 mm. Acestora li se adauga un liant, iar in cazul produselor hidrofobizate un adaos special, care imbraca fibrele intr-o pelicula hidrofoba.
 
 
Produsele din vata minerala bazaltica ofera o mare eficienta termoizolanta si o buna rezistenta la compresiune datorata orientarii fibrelor dupa o structura generala nedirectionala - majoritar orizontale iar restul predominant verticale - ce asigura rigiditatea si stabilitatea dimensionala a materialului.
 
Rezistenta la umiditate
Spatiile capilare ale materialelor termofonoizolante nu trebuie sa favorizeze absorbtia de apa in masa materialului. In cazul produselor din vata minerala bazaltica, impregnarea fibrelor cu o substanta hidrofoba permite utilizarea acestora, spre exemplu, ca strat hidroizolator pentru structuri de pardoseala.
 
Fonoizolare
Structura speciala avatei minerale bazaltice permite utilizarea acesteia in scopul izolarii fonice a unei locuinte, de exemplu prin pereti dubli. Izolarea cu acest material reduce riscul undelor sonore stationare dintre doua suprafete, iar in cazul peretilor de compartimentare asigura o izolatie excelenta la zgomot aerian. Acest fapt este bineinteles valabil si pentru peretii de inchidere a fatadelor si pentru zgomotul provenit din exterior.
 
Putine materiale termoizolante au o rezistenta mare la actiunea focului, vata minerala bazaltica se numara insa printre acestea. Suporta temperaturi de peste 1000ºC fara a se topi timp de pana la 120 minute.
 
Izolatie termica, acustica si antifoc pentru constructii civile si industriale unde izolatia nu este supusa la incarcari statice. Recomandata pentru izolatii la masarde, pereti despartitori, plafoane false.
Pentru informatii suplimentare, oferte, preturi vata minerala bazaltica va rugam sa ne contactati!