HOME|IZOLATII|SERVICII|CARIERE|CONTACT
 
Consumabile sudura
Consumabile MAGMAWELD
Electrozi sudura oteluri carbon si oteluri slab aliate
Electrozi speciali
Sarma sudura
Sudura speciala brazare
Alte consumabile sudura: truse sudura, echipamente sudura, accesorii sudura
Carbid
 
Produse abrazive
Discuri abrazive
Benzi abrazive
 
Lucrari de instalatii si izolatii
 
Izolatii tehnologice
Cochilii din vata minerala caserate/ necaserate cu folie de aluminiu
Saltele lamelare
Saltele cusute pe plasa rabitz
Produse pentru climatizare
Tubulatura din cauciuc elastomeric
Tubulatura din polietilena expandata
Cochilii din spuma poliuretanica
Cochilii din spuma fenolica
 
Izolatii termice, hidroizolatii Swisspor
Termoizolatii
Hidroizolatii
 
Izolatii termo si fono isover
Vata minerala de sticla Isover
Vata minerala bazaltica Isover
Vata minerala Ultimate Isover
Polistiren expandat Isover
Polistiren extrudat Isover
Membrane si accesorii Isover
Izolatii tehnice Isover
 
Izolatii fatade / Termosistem vata minerala bazaltica
Vata minerala bazaltica pentru izolare fatade (termosistem)
Adezivi Weber Saint Gobain
Accesorii
 
Folii pentru izolatii
 
Instalatii - produse
Fitinguri
Flanse plate /cu gat OLT 35
Robineti industriali
Alte produse instalatii
Servicii instalatii
DANFOSS componente de control pentru termoficare
 
Sisteme de protectie instalatii / izolatii
Tabla galvanizata
Tabla aluminiu ½ dur, 1050H24
Tabla inox alimentar / nealimentar, lucios / mat
Protectie izolatie -
sistem Lenzing Jacketing
 
Organe de asamblare
 
Alte produse
 
 
« IZOLATII TERMO SI FONO
VATA DE STICLA
 
 
 
Proprietati
Proprietatile termo-fonoizolatoare ale produselor din vata de sticla rezulta din insasi tehnologia de realizare a lor: impaslitura obtinuta din fibre continue de material cu inglobarea unui volum foarte mare de aer intre ele, aer care este impiedicat sa circule liber. Acest ansamblu fibre-aer prezinta foarte bune proprietati izolatoare. Topitura de material este filata la 14000C in fibre cu grosimea de 4-5 microni, fibrele fiind aglomerate cu ajutorul unui liant, obtinandu-se un material cu o elasticitate deosebita.
 
Orice material (cu o anumita grosime si la o anumita diferenta de temperatura) este definit de conductivitatea termica - LAMDA - care reprezinta cantitatea de caldura exprimata in "W" transmisa printr-un mp din materialul respectiv cu o grosime de 1 m, timp de o ora, la diferenta de 1 grad intre suprafata sa interioara si cea exterioara. Acest coeficient intra in numitorul relatiei de dimensionare a rezistentei termice. Cu cat valoarea acestui coeficient este mai mica, cu atat proprietatile izolatoare sunt mai bune. Un coeficient redus se obtine prin utilizarea unui material de grosime mai mare.
 
Proprietatile termoizolatoare ale oricarui material fiind influentate de umiditatea acestuia, la punerea in opera a materialelor se vor respecta recomandarile producatorilor. Astfel se pot dispune bariere contra migratiei vaporilor catre interiorul constructiei, iar spre exterior se vor lasa spatii pentru aerisire.
 
Datorita structurii dense a fibrelor minerale si a permeabilitatii ridicate, vaporii de apa pot trece prin materialul termoizolator racindu-se fara a condensa.
 
Chiar in cazul unui condens produs in masa izolatoare, datorita rezistivitatii reduse la fluxul de aer al materialelor cantitatea de apa se evapora rapid in spatiile libere de circulatiea aerului catre exterior.
 
Structura vatei minerale ii confera acesteia proprietati fonoabsorbante foarte bune, pentru anumite intervale de frecventa. Sunetele percepute de urechea noastra se intind pe un interval al frecventelor cuprins intre 16 - 20000 Hz, zgomotele obisnuite desfasurandu-se in banda cuprinsa intre 100 - 4000 Hz.
 
Pentru a concepe o izolare fonica este necesara descompunerea sunetului (zgomotului) in benzi de frecventa, se poate obtine o atenuare corespunzatoare a zgomotului prin utilizarea unui sistem combinat din vata minerala si un material cu o densitate mare: metal, beton, zidarie din caramida sau placi duble din gips-carton.
 
Comportarea la actiunea focului
Vata minerala de sticla nu arde, nu intretine arderea, la temperaturi de peste 2500C avand insa loc o degradare a liantului. In functie de incarcatura termica dintr-o incapere se recomanda o anumita rezistenta la foc pentru peretii despartitori ce delimiteaza acel spatiu.


Pentru informatii suplimentare, oferte, preturi vata de sticla va rugam sa ne contactati!
 
 
  © 2006 - 2013 QEURO