Produse si izolatii pentru case, cladiri nerezidentiale si industriale

Izolatii fatade / Termosistem vata minerala bazaltica › VATA MINERALA BAZALTICA

 

VATA MINERALA BAZALTICA

 

KNAUF

Knauf Insulation ofera vata minerala bazaltica pentru izolarea fatadelor diverselor tipuri de cladiri, respectiv a blocurilor in cazul reabilitarii termice.

Izolarea fatadelor/peretilor exteriori ai unei cladiri este o solutie de necontestat. Pe lânga reducerea substantiala a pierderile de caldura, izolarea fatadelor îi confera cladirii un design nou.

Din punct de vedere tehnic, izolarea fatadelor/peretilor exteriori are o serie de avantaje:

înlaturarea condensului de vapori pe suprafata interioara a constructiei (stoparea aparitiei mucegaiului);
imbunatatirea confortului termic în interiorul cladirii;
reducerea zgomotelor si implicit, o crestere a confortului locuintei.

Asadar, decizia nu este daca se va efectua izolarea, ci ce fel de material va fi folosit la aceasta izolare termica.

Knauf Insulation recomanda folosirea placilor de vata minerala bazaltica pentru izolarea fatadelor/peretilor exteriori ai cladirilor cu urmatoarele avantaje competitive:

reducerea substantiala a pierderilor de caldura datorita excelentelor proprietati termoizolante,
climat agreabil în interior datorita asigurarii circularii aerului (cladirea "respira"),
protectie contra zgomotelor exterioare,
rezistenta ridicata contra incendiilor (clasa de protectie la foc A1).

Vata minerala bazaltica este neutra din punct de vedere chimic, nu dauneaza sanatatii si este reciclabila. Este rezistenta în timp la îmbatrânire, nu se degradeaza, fapt pentru care îsi mentine pe o perioada lunga capacitatea de izolare. Este anorganica si de aceea nu contribuie la dezvoltarea mucegaiurilor, bacteriilor si nici nu se descompune. Dispunerea fibrelor asigura proprietati excelente de amortizare a zgomotelor. Folosirea vatei minerale bazaltice asigura un confort ridicat al locuintei prin capacitatea sa de difuzie si de permeabilitate a aerului.

Vata minerala bazaltica Knauf Insulation este produsul optim de utilizat in componenta oricaruisistem de termoizolare a fatadelor cu vata minerala existent in acest moment pe piata.

Pentru a concluziona, avantajele izolatiei termice exterioare a sistemelor de fatada sunt urmatoarele:

Reducerea consumului de energie termica;
Scurtarea sezonului de încalzire;
Îmbunatatirea aspectului estetic al cladirii;
• Îmbunatatirea ambientala a locuintei;
Reducerea formarii mucegaiului în interiorul cladirilor;
Îmbunatatirea confortului termic al cladirii (atat vara, cat si iarna);
Îmbunatatirea sanatatii persoanelor din interiorul cladirii: eliminarea bolilor cum ar fi: alergiile, raceala, reumatismul etc. ;
Eliminarea diferentelor termice ;
Cresterea rezistentei constructiilor la conditiile atmosferice (intemperii);
Îmbunatatirea confortului acustic în încaperile interioare ale locuintelor (influenta îndelungata a zgomotului provoaca deficiente de somn si incapacitatea de concentrare).

Cele mai dese greseli în izolarea fatadelor

1. O izolare termica eficienta depinde de grosimea materialului izolant folosit. De cele mai multe ori, se subapreciaza grosimea minima a acestuia care trebuie sa fie aleasa în concordanta cu grosimea tipului de perete existent. Destul de des se foloseste în mod nepotrivit un anumit tip de izolatie pentru diferite aplicatii.

2. O alta greseala este folosirea altor materiale decat cele recomandate in realizarea unui sistem de termoizolare a fatadelor, deoarece firmele de constructii sunt interesate sa utilizeze produse ieftine pentru contractarea anumitor lucrari. Aceste materiale pot cauza insa o deteriorare a izolatiei, de aceea este indicat sa controlam furnizorul, atunci când nu aplicam izolatia noi însine.

3. De asemenea, numarul insuficient de ancore pe metrul patrat reduce eficienta izolatiei si cauzeaza o deteriorare progresiva a întregului sistem de izolare termica.

 

ISOVER SAINT GOBAIN

Vata minerala bazaltica Isover TF PROFI
Termosistem cu vata minerala ETICS

 

ROCKWOOL

Frontrock MAX E
PLACI RIGIDE DE VATA BAZALTICA "Dual Density" PENTRU IZOLAREA FATADELOR

Frontrock MAX E - Termoizolatii rezistente la foc - Fisa tehnica (download PDF)

Produs

Placi rigide de vata bazaltica din 2 straturi integrate, cu liant de rasina organica, hidrofobizate în masa. Stratul superior în grosime de pâna la 20 mm, are o densitate marita care îi confera rezistenta superioara la actiuni mecanice si impact. Stratul inferior are o densitate care îi confera un coeficient de transfer termic îmbunatatit. Placile sunt inscriptionate pe fata superioara pentru a asigura o montare corecta. Lipirea placilor pe suport se va face pe fata neinscriptionata.
Utilizare

Placile Frontrock MAX E sunt special concepute pentru izolarea termica, protectia fonica si protectia la foc a fatadelor în sistemele de termoizolare exterioara (ETICS). Se monteaza în contact cu suprafata suport prin lipire cu adeziv si prin ancorare suplimentara cu dibluri. Nu se monteaza în zona de soclu si de contact cu terenul. Pentru fixarea mecanica se vor utiliza dibluri certificate pentru sistemele ETICS de exemplu – ejotherm STR U si rozete tip VT90 sau SBL 140 plus. In cazul aplicarii altor tipuri de dibluri, acestea trebuie sa aiba parametri similari cu cele mentionate mai sus. Aplicarea diblurilor se va face conform cu instructiunile producatorilor. Se va respecta cu precadere distanta minima de aplicare a diblurilor pentru zona de colt. Informatii detaliate cu privire la montaj se gasesc în brosura de punere în opera a produsului.

PROPRIETATILE VATEI BAZALTICE ROCKWOOL

Termoizolare, protectie la foc, protectie împotriva propagarii flacarilor, protectie fonica. Placi hidrofobizate; permeabile la vapori; stabile dimensional; rezistente la mediu alcalin. Produse minerale, rezistente la actiunea daunatorilor, nu dauneaza sanatatii.

 

 

Pentru informatii suplimentare, oferte, preturi vata minerala bazaltica va rugam sa ne contactati!