Transferul de căldura într-o locuinta standard este evidentiat în poza alăturată.

Conform acestor date rezultă necesitatea unui sistem de termoizolație foarte bine realizat și diminuarea pierderilor de căldură la acoperișuri, pereți și pavimente.

pierderi caldura casa

Materialele de termoizolatie se împart în 2 categorii:

 1. izolatorii în masă (traditionali, minerali): care au o eficiență în raport direct de grosime și densitate și acționează asupra conducției și convecției și mai puțin asupra radiației.
 2. izolatorii termoreflectivi (evoluați) care au o eficiență în funcție de puterea de reflecție a radiației termice și se bazează pe un principiu diferit de termoizolare față de cel în masă, acționând asupra radiației, conducției și convecției.

Conceptul de termoizolație reflectivă

IsolAir Thermo este o termoizolatie cu emisivitate redusa si reflectivitate maxima care margineste un volum de aer uscat inchis neconductiv. Termoizolatiile “conventionale” au o rată mare de transfer a căldurii prin radiație (emisivitate de peste 70%).

Sezon rece

Sezon cald

IsolAir Thermo reduce caldura radianta cu 97%. Cand materialele termo-reflective sunt montate în interiorul sau exteriorul clădirilor aerul interior este separat de cel exterior  astfel încât nu se mai manifestă fenomenul de convecție, iar conducția este foarte joasă, reflectivitatea radiației termice fiind maximă. Acest tip de termoizolație  este utilizat la realizarea caselor pasive datorită pierderilor energetice  reduse.

Sistemul de termoizolație IsolAir Thermo actionează asupra tuturor formelor de transmitere a căldurii

Conducția termică este una din modalitățile de transmitere a căldurii între două medii aflate la o anumită diferență de temperatură, la care, spre deosebire de convecție și radiație, transferul de energie are loc prin contact direct între elementele învecinate,  în toată masa mediului sistemului termoizolator.

Sistemul de montaj IsolAir Thermo având un spațiu de aer aferent, unde se realizează reflecția radiației termice, și instalarea în general pe un suport de lemn reduc la minim fenomenul de conducție directă.

conducao-1

Structura interioară a IsolAir Thermo de tip fagure dublu, cu camerele de aer uscat neconductiv individualizate, asigură o rezistența eficientă la conductivitate pe toată suprafața izolată. Conductivitatea termică = 0.033.

Convecția, denumită și convecție termică, este o formă de transmitere a căldurii și se referă la mișcările verticale lente ale aerului, provocate de încălzirea neomogenă a acestuia în straturile inferioare. Datorită diferențelor de temperatură, aerul cald se ridică, iar cel rece coboară luându-i locul.

IsolAir Thermo este complet etanș și actionează ca o barieră termică continuă pe toată suprafața izolată. Aerul umed, cald și aerul rece sunt departajate și nu se întâlnesc în structura sa ca și în cazul izolațiilor cu fibre minerale.

convencao-1

Având o permeabilitate la difuzie de doar 0.0013170 IsolAir Thermo reduce total transferul căldurii prin convecție.

Radiația reprezintă transmiterea căldurii între două corpuri fără contact direct. Aceasta se realizează printr-un spectru de unde și microunde, cele mai cunoscute fiind IR – unde infraroșii și UV – unde ultraviolete.

IsolAir Thermo este acoperit pe ambele părti cu două straturi de aluminiu gros de 12 µm.
Acest aluminiu are un coeficient de emisivitate foarte scăzut 0.03 și asigură o barieră termică reflectivă foarte eficientă împotriva transferului prin radiație.

radiacao-1

Isolair Thermo reflectă 97% din radiatia termica comparativ cu alte sisteme de termoizolație minerală care sunt emisive (fibre bazalt, fibre sticlă, fibre dolomită). Acestea înmagazinează radiația termică și o transmit prin masa lor, *efectul de seră în mansardă.

Coeficienți emisivitate materiale construcții:

Asfalt 0.90-0.98; Cărămidă 0.93; Beton 0.85-0.95; Sticlă 0.95; Celuloză/Vată de sticlă 0.8-0.90; BCA 0.36-0.90; Marmura 0.93; Vopsea albă 0.80; Vopsea neagră 0.91; Hârtie 0.92; Plastic 0.91; Aluminiu 0.03; Argint 0.02; Oțel 0.12; Lemn 0.90;

Cu cât emisivitatea este mai ridicată cu atât transferul prin radiație este mai mare.

Cu cât umezeala din aer este mai mare și conductivitatea termică a aerului crește.

IsolAir Thermo prin procesul de fabricație al structurii tip fagure cu camera de aer uscat, care nu are nici un contact cu aerul din exterior este o barieră în calea aerului umed. Camerele individualizate de aer sunt protejate de aluminiu pe toată suprafața, creând astfel un complex impermeabil la umezeală.

Umiditatea

Proprietăți și Beneficii

 • 100% Ecologic  –  Romanian Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi)
 • Durabil: 100% rezistență la putrezire (materiile prime sunt de calitate garantată). Aluminiul de 12 microni își păstrează calitățile neschimbate în timp, protejând de temperaturi ridicate, raze UV si IR;
 • Reflectă pe ambele părti 97% din radiația termică;
 • Înlocuiește izolația minerală, folia anticondens și folia de apă;
 • Rezistență 300kg/m2;

pictos_pixel_11

 • Proprietăți fonoizolatoare 23db(A) zgomot roz , 20db(A) zgomot exterior;
 • Este stabil la solvenți, grăsimi, tratamente aplicate grinzilor;

pictos_pixel_3

 • Economic: greutate redusă-necesită o singură persoană pentru instalare;

pictos_pixel_10

 • Grosime  redusă, câștig de spațiu interior, ușor de instalat;

pictos_pixel_2

 • Greutate mică, volum de stocare redus și manevrabilitate. Se adaptează tuturor formelor și suprafețelor, poate fi instalat peste și sub grinzi. Spațiul, distanța și forma grinzilor nu contează;

pictos_pixel_9

 • Impermeabilitate: este impermeabil la apă și vapori, nu înmagazinează umezeala, fiind nepropice dezvoltării microorganismelor;

Umiditatea

 • Fără condens: aerul cald și umed din clădire nu intră în contact cu aerul rece de afară, datorită principiului constructiv a două straturi de camere de aer uscat neconductiv ce nu intră în contact direct;
 • Fără punți termice: IsolAir Thermo poate fi instalat sub sau deasupra grinzilor, oferind astfel protecție continuă și împiedicând astfel formarea de punți termice. Dispare efectul de punte termică datorat izolării discontinue între grinzi;

pictos_pixel_4

 • Nu atrage păsări, rozatoare, insectenu se deteriorează și nu apar mirosuri datorate șoarecilor și altor rozatoare, nu reține bacterii, praf, acarieni, mizerie;
 • Ignifugat: în concordanță cu standardele în construcția de clădiri;
 • Sănătatea dumneavoastră: compus din materii prime sănătoase (fără materiale radioactive, gaze, praf, particule sau fibre);

pictos_pixel_8

 • Ușor de instalat: cu cerințe minime de unelte (cutter, capsator), este sudat termic pe întreaga suprafața, la tăiere toate straturile rămân lipite;

pictos_pixel_6

 • Garanția: durata de viață egală cu cea a clădirii;

pictos_pixel_7

 • Coeficient de izolare termic și fonic ridicat;